De Bessenhof

Zuidhollandse Lichtbond

Afdrukken
Een eerste verkenning:
 

Ons terrein is een typisch voorbeeld van een veengebied: een langgerekte strook land, doorsneden met een aantal sloten. Het is ongeveer 12 minuten lopen van voor naar achter.

Direct bij binnenkomst zie je  het garderobegebouw d' Entree - hierin is onze receptie gevestigd en er zijn toiletten, kleed- en doucheruimtes.

Even verder aan de linkerkant ligt het gezellige en volledig gerenoveerde Clubhuys "De Groote Waard" waar je terecht kunt voor koffie/thee, soep, frisdranken, bier en allerlei versnaperingen. De openingstijden staan op de deur vermeld. Erachter ligt de Steene Hut - onze creativiteits- en bibliotheekruimte!

Verder lopend kom je langs 't Hofje waar gedurende de zomer regelmatig (knutsel)activiteiten voor de jeugd georganiseerd worden. Naast 't Hofje staan de schommels en de trampoline; iets verderop zie je de Petanquebaan. In het verlengde daarvan ligt een zonneweide. 

In de bocht van het pad kom je dan de toiletten, het zwembad en de sauna "De Druppel" tegen. Het zwembad gaat ieder jaar op 5 mei open en omstreeks 15 september wordt het weer gesloten. Naast het zwembad ligt een beachvolleybalveld, een minitennisbaan en een handboogbaan.Voor de kleintjes is er een veilig en overzichtelijk (verwarmd) spartelbadje geplaatst.

Verder lopend passeer je de zonneweide, een voetbalveldje en een toiletblok.Nu ben je ongeveer op de helft van het terrein. Over het bruggetje kom je bij de kampeerplaatsen: drie stroken land (van links naar rechts: A, B en C) met slootjes er tussen. Allereerst zie je aan je rechterhand onze werkloods liggen. Hier worden heel wat klussen voorbereid, uitgeplozen, uitgedacht en vooral uitgevoerd! 

Op ons terrein zijn159 plaatsen met elektriciteit(waarvan125 vaste plaatsen). Voor de tentkampeerders is er elektra (6 Amp) op de kampeerplaats en een koelkast en vrieskist op een centrale plaats. Er is tevens een wasmachine en droger aanwezig.

Halverwege het middenpad ligt ons toiletgebouw, de Thermen genaamd. Hier kun je gratis douchen en er is  een lavet en een babywasruimte. Vlak ervoor is een mooie, flinke speeltuin en een zandbak.wonne1

Tenslotte is er nog de Wonne: een stuk terrein waar rust en eenvoud de kernwoorden zijn. Hier mag je alleen met de tent kamperen en er zijn geen voorzieningen. Voor de back-to-basic-kampeerder een waar paradijs!

Op het terrein mag gefietst worden. Autogebruik op het terrein is alleen toegestaan bij aankomst en vertrek (uitzondering daargelaten; dit ter beoordeling van het bestuur). 

Op het hele terrein kun je met je laptop draadloos (WiFi) internet ontvangen. 

Op het terrein zijn 2 AED apparaten aanwezig (automatische externe defibrillator) en er lopen diverse up-to-date opgeleide leden rond die de reanimatiecursussen steevast volgen en ook dit apparaat hebben leren bedienen.

Helemaal achteraan het terrein kun je via een smal loopbruggetje de polder in om te vissen (vergunning noodzakelijk). 

Tot slot een wat minder prettig bericht voor de dierenliefhebbers: huisdieren zijn niet toegestaan op ons terrein.