De Bessenhof

Zuidhollandse Lichtbond


Peter Couwenberg

Wij ervaren het Naturisme al bijna heel het leven als Vrijheid, respect voor elkaar Mens , Dier, Natuur en Milieu.

In Nederland wonen ongeveer 17 miljoen mensen daarvan hebben 1,5 miljoen mensen een Hond en 2,6 miljoen mensen een Kat. Dus ook veel Naturisten!

Ook veel jonge Natiristische-gezinnen laten bewust hun kinderen opgroeien met een huisdier (Hond of Kat). Het is kinderen leren omgaan met de liefde voor dieren. (Naturisme)

Maar ook heel veel oudere mensen hebben als allerbeste maatje hun hond of hondje. Ook mijn hond is mijn allerbeste maatje.

Telkens als je afscheid moet nemen doet dit haast net zo’n pijn als of je een kind verliest.

Hoe is het dan toch mogelijk dat er nog steeds enkele Naturistenverenigingen zijn die beperkingen of geen toegang hebben voor leden met hun allerbeste vriendje de viervoeter.
Wij gaan al zo veel jaren op vakantie (ook in het buitenland)
Nog nergens hebben we een probleem gehad met onze hond. Integendeel zelfs de meesten kampeerders maar ook eigenaren beleven dit als een zeer prettig gezelschap.

Beseffen sommige Naturistenverenigingen echt niet dat dit een enorme hindernis is (vooral voor jonge gezinnen) om lid te worden van deze verenigingen? Dit terwijl we juist als vergrijzende naturist, jonge mensen nodig hebben.

Ik zou hier erg graag nog eens artikel over willen gaan schrijven in het NFN blad “Bloot”!
Maar vaak worden dergelijke artikelen niet gepubliceerd.

Met vriendelijke groeten, Peter en Ria.

Noot PR groep

Dank voor jullie heldere reactie op het feit dat er op ons terrein geen honden c.q. huisdieren worden toegelaten. Wij begrijpen dat het  voor hondenbezitters niet prettig is en dat zij dus een camping als de Bessenhof zullen vermijden.

We kunnen ook zeker meegaan in de gevoelens die jullie naar voren brengen. Een hond (of kat) is vaak onderdeel van het gezin en wordt ook zo behandeld. 

Echter de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er ook veel mensen zijn die geen huisdier hebben en juist op zoek zijn naar een camping zonder huisdieren. Maar helaas voor hen zijn er niet zo veel campings die aan deze voorwaarde voldoen. Het is in de praktijk dus veel moeilijker om een camping te vinden zonder huisdieren. Wij voorzien in die behoefte en dat zien wij aan de aanmeldingen en gesprekken die wij krijgen en hebben met de mensen die bij ons komen kamperen.

Dit alles zegt niets over respect voor de natuur, respect voor de medemens en over het onderschrijven en hanteren  van de naturistische principes. Het zegt alleen iets over het feit dat er verschillende mensen zijn en dat ook zij recht hebben op een plekje waar zij zich thuis voelen.

 

zaterdag 13 april 2019 17:16
Jan en José

Vier nachten op deze mooie camping gestaan. Langgerekte camping in veengebied met rondom veel water.
Goede sanitaire voorzieningen en mooi zwembad en sauna.
Vaste bewoners geven je direct het gevoel welkom te zijn.
Geweldige omgeving om rond te fietsen en Gouda te bezoeken.
Kortom een bezoek waard.

 
woensdag 29 augustus 2018 16:40
Anette van der Lans

Even niets moet

donderdag 02 augustus 2018 11:33
Wim Ligter

Ik ben geen gast maar een vast bessenhoflid op deze camping mede omdat deze camping zelfs voor mij als rolstoel gebruiker de nodige aanpassingen heeft. De plaats waar ik sta is zeer geschikt en wil ook nog zeer lang daarvan gebruik willen maken. Het is ook een kind vriendelijk camping met diverse speel elementen en zelfs een pierebad voor de kleintjes zonder zwemdiploma.

Groet Wim Ligter

vrijdag 27 juli 2018 10:11
Ans en John

 

We hebben een hele fijne vakantieweek door gebracht op de Bessenhof.

De mensen van de Bessenhof, het terein en de omgeving waren super.

Dus wij komen heel graag nog weer terug!

Tot ziens en de groetjes uit Limburg,

Ans en John

zondag 30 juli 2017 14:02
Ron en Nel


Gister een dagje geweest. Was heerlijk weer en hebben dus genoten vh zwembad. Was werkelijk superschoon en netjes allemaal. Camping ook erg leuk aangelegd, de kantine ook prima, net als het sanitair.
Zeer vriendelijke mensen, ook erg behulpzaam!

Ron en Nel

 

dinsdag 30 mei 2017 13:03
anneloes en chris de bruin

Als één van de eerste gast in 2017 hebben wij genoten van het terrein en de omgeving. Nog niet al het water was aangesloten bij onze plek, dan maar even een stukje wandelen naar het mooie en schone toilet- en douchegebouw.

Een kleine opmerking: bij de gastenplek bij de brug staat veel oude fietsen tegen de boom en een bord. Bij de loods is het fietsenrek leeg, zou mooi zijn als iedereen zijn fiets daar gaat neerzetten, voor gasten niet zo leuk om tegen de oude fietsen te kijken. De gestalde caravan bij de brug is geen  pluspunt.  Vriendelijke groet en bedankt voor de gastvrijheid.

maandag 03 april 2017 16:17
Ben Geels

Beste mensen,

 

Ik heb twee weken geleden mijn NFN kaartje vergeten mee te nemen. Gelukkig waren jullie zo attent het mij na te sturen.

Ik ben hartstikke blij dat jullie dat gedaan hebben. Allemaal, met name Jan Roos, vreselijk bedankt.

 

Ben Geels

woensdag 24 augustus 2016 20:18

Privacy Policy

Zoeken

Wie is online

We hebben 21 gasten en geen leden online

Veiligheidsprotocol

Keurmerkbordje 2017

Copyright © 2015 De Bessenhof | All rights reserved